Magazin Mame&klinci zima 2018

Ušli smo u najmagičniji mjesec, doba godine kada svi poželimo vjerovati u čuda i bar na tren se osjećati kao djeca razdragano i sretno. Čarobni Adventi mami svojim čarima, sve svjetluca, božićne pjesme golicaju maštu i cijeli svijet izgleda nekako bolje.

Vjerojatno je i vas opila ova blagdanska atmosfera. Sve je pomalo užurbano i svi čekaju Božić.
A kada smo kod Božića razmišljate li kako ćete svojim klincima prenijeti taj duh i zapravo što on uopće je. Vjerojatno ne želite da vam klinci misle da je Božić vrijeme kada se puno kupuje, izlazi, pije, jede i dobivaju pokloni.

Svakako bi bilo lijepo da se i mi sami preispitamo i pokušamo napravite nešto malo drugačije od ovog blještavog konzumerizma koji nas mami na svakom koraku. Umjesto toga uzmite svoje klince za ruke i pokažite im što znači volontiranje i davanje. Odredite kome želite nešto darivati, a onda im ispričajte priču o pomaganju i potaknite da zajedno nešto napravite za druge. Možete ispeći kolač, napraviti igračke, skupiti odjeću…. Toliko je načina pomaganja i dijeljenja da ćete zasigurno pronaći pravi način.

Osim toga ovo je odlično vrijeme da se više družite i sami stvarate božićne ukrase. Nemojte sam otrčati u prvi shopping centar i pokupovati što vam treba. Danas uz internet i YouTube čak i oni ne tako kreativni mogu pronaći odlične ideje koje će bez problema moći primijeniti. Okupite sve svoje ukućane na zajednički zadatak, stvarajte, družite se, pričajte, plešite, pjevajte i puno puno se smiješite. Do sljedećeg Božića treba proći cijela godina pa nikako ne propustite punim plućima uživati u ovim danima. To je nešto što će i vama i klincima ostati u najljepšem sjećanju.

I nikako ne zaboravite grliti se, smijati i širiti ljubav jer što ima ljepše od toga.

Želim vam najsretnije blagdane!

Ovdje možete pogledati i preuzeti magazin  Magazin Mame i kinci 3

Urednica

mr. sc. Danijela Gašparović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

%d blogeri kao ovaj: