2. konferencija Mame&klinci Muzej Mimara 2018.

Iza nas je još jedna konferencija  Mame&klinci powered by Klokanica, namijenjena svim  mamama  koja se održala 26. svibnja u Muzeju Mimara od 9 do 17 sati. Drugi puta za redom pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Grada Zagreba skupile su se mame kako bi se družile, dijelile iskustvo, osnažile, educirale kao i motivirale da žive sebe

Ovogodišnja top tema bila je vršnjačko nasilje i kako ga spriječiti, a o tome su govorili mnogi stručnjaci među kojima je i prof. sc. dr. Vesna Bilić koja se već godinama bavi ovim problemom, Swea Jelić Tuščić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te Anamarija Vujić iz udruge Hrabri telefon uz spisateljicu Rosie Kugli.

Posebnu pažnju i veliki pljesak dobile su Ana i Snježana Rucner koje su iskreno progovorile o tome kako spajaju svoje velike karijere i majčinstvo. O tome kako je imati troje djece šarmantno i vrlo duhovito, ali snažno i vrlo životno pričale su Lana Klingor Mihić i Lana Pavić i zasigurno su inspirirale mnoge mame da povećaju svoju obitelj. Posebno zanimljivi panel bio je onaj mladih dama (11 godina) Gite i Lare Borne koje su objasnile kakve mame zapravo trebaju biti.

Kroz predavanja i radionice mame su otkrile kako se nositi s ispadima bijesa i kako koristiti dječji jezik (Iva Brčić), što je pametna prehrana (Hrvojka Becker), zašto mame treba imati pravo na sebe (Nadja Skazlić), kao i o tome kako djeca koriste naše slabosti (Maja Vučić).

Za inspirativne priče bili su zaduženi su mame s portala Supermame.hr, najpoznatija slovenska mama blogerica Eva Lozina kao i Marin Dadić iz projekta Aktivna Hrvatska.

U suradnji s portalom Klokanica birala se i Najcool mama kako bi se mame potaknule da svoj vrijeme s djecom provode kvalitetno, kreativno i zabavno.

Konferencija “Mame&klinci” zamišljena je baš poput slasne torte, red znanja, red informacija, red inspirativnih priča, red zabave, dobre hrane, druženja, a kao šlag i bogata nagradna igra. Želja nam je da ovo postane tradicionalno okupljanje mama ne samo u Zagrebu već kroz naš projekt “Gradovi prijatelji mama” i u drugim gradovima Hrvatske.

Po svim mailovima koje smo dobili, ali i našoj anketi koju smo proveli možemo zaključiti kako smo uspjeli u našem cilju i nadamo se da će se dobre vibracije širiti i dalje, i da ćemo rasti iz godine u godinu!

Hvala svima koji su bili s nama, svim sudionicima, predavačima, sponzorima, Predsjednici, Gradu Zagrebu, portalu Klokanica i svima koji su nam pomogli ostvariti ovaj projekt. I naravno vidimo se sljedeće godine.

Kako bi bilo što bolji molimo vas ispunite našu anketu ovdje.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

%d blogeri kao ovaj: